pub-1390924120215391 MALATYALI ARICI: 2015-08-02

BAL SÜZME MAKİNESİNE MOTOR TAKMA


                   

                       Değerli arkadaşlarım bal süzme bildiğiniz gibi arıcılar için yorucu bir iştir.Bal süzme makinesi kolla çevirerek genel olarak süzülür ve gün boyu bal süzme çadırında aşırı bir sıcak ortamdır bu nedenle arıcı çok yorulur.
   
          Motorlu süzme makinesi alalım dedik 2500 lira arıcı için büyük para bende kendim 4 çıtalı süzme makineme motor takmaya karar verdim.Motorun yenisi var ama kaç devir olacak gücü nasıl olacak acaba verimli olacak mı? Bu nedenle önce hurdacılardan bulup denemeye karar verdim araştırdım Turan Emeksiz kendisi iyi bir arıcıdır hurdacı motoru buldum. 0.18 kw 1400 devir 1/30 devir
Redüktör motor  birlikte kolla çevrilen parçayı söktük ve yerine takılacak motorun vida  deliklerini delip motoru makine üzerine monte ettik çıtaların dizildiği dönen kısımla motor arasını ölçüp tornada bir ara parça yaptık ve montaj işi tamam.Ara parça motora mahsus her hangi bir arızada kollu sistem devreye girecek şekilde  düşünüp yaptık.Fişi taktık güzel çalışıyor ve sanırım motor devri yeterli gelecek artık iş yaylada belli olacak güneş panelinden üretilen cereyan ile çalışacak mı? belli olacak.
           Bir kaç gün sonra yayladaki deneme başarılı oldu tek kelime ile mükemmel çıta süzülme anında bozulup kırılmıyor devir sabit olduğu için balans yapmıyor.Gerçekten rahatlık tavsiye ederim.1000 watt güneş paneli ile rahat akşama kadar çalıştım sorun yok.
 220 VOLT   MOTOR 1400 DEVİR 0.25 KW İDEAL 

REDÜKTÖR 1/30 VEYA 1/ 25 DAHA İYİ OLUR SANIRIM ÇÜNKÜ BİZİM KULLANDIĞIMIZIN DEVRİ DÜŞÜK GELDİ BANA YENİSİ 400 TL