pub-1390924120215391 MALATYALI ARICI: 2016-10-23

ARILAR KIŞA HAZIR 29 10 2016



                             
             Değerli arıcı arkadaşlarım . Bu gün artık son arıların son bakımlarını yapıp kovanları şubat ayına kadar açmayacağız.Bu gün yapacağımız işler bal stok durumu yine fazla olabilecek çıta alma ve arıları fazladan bir şeker torbası ile sarıp bakım işini yapacağız.
         
Daha önceden yavru teşviki için bir kez polenli kek ve şurup ile besleme yaptık ana arı kontrolü sıkıştırma işlerini yapmıştık bir ay önceden.
           Bu gün hava sıcaklığı bakım için uygun arılar hala polen getiriyorlar. Genel olarak arılarda mevcut güzel bu gün mevcut kovanların yarısının bakımlarını yapmayı hedefledik. Bakım yaptığımız kovanlarda kapalı yavru hala var mevcut son çıtaya salkım vaziyette bazı kovanlardan fazla çıtayı alıp mevcudu sıkıştırdık bal stoku yeterli olmayanlara ballı çıta ile değiştirdik.Bu yıl bal verimi olmamasına karşın arıların mevcudu gayet güzel bakalım bahara bu mevcut ile çıkarsa güzel olacak inşallah.
         
 Değerli arkadaşlarım kışa girecek kovanlarda yeterli bal varroa mücadelesi yeterli genç mevcut ve sıkışık bir kovanın bahara çıkmamasına sebep yok bunun için genç ana arı bulunduğunuz yöreye uygun ırk ile çalışınca arı kayıpları en düşük düzeyde kalır.
           
 Artık bu yıl sezonu kapattık sayılır şubat ayı başına kadar bekleyip artık erken bahar bakımlarını yapıp yeni bir bal sezonuna hazırlık yapacağız inşallah değerli arıcı arkadaşlarım.