pub-1390924120215391 MALATYALI ARICI: EŞEK ARISI İLE MÜCADELE

EŞEK ARISI İLE MÜCADELE

           

     Değerli meslektaşlarım Eşek arısı arılarımızın bu mevsimde arı kuşundan sonra en büyük düşmanıdır.Eşek arısı bu dönemde çoğalma döneminde oldukları için sürekli bal arılarının peşini bırakmaz.Kovan önündeki arıları yakalayarak öldürür ve yuvasına taşır.arıların başında tuzakla veya vurup öldürme ile sonunu getiremezsiniz iki yöntem etkili ve kalıcı sonuç verir.
      1. Yuvasını bulup zehirleme yöntemi eşek arılarının yuvası  genelde terk edilmiş ve kullanılmayan harabe ev kalıntıları ve köstebeğin yer altına açtıkları delikler veya arazideki kaya oyukları bu yuvaları bulunca ağaçlarda kullanılan kabuk kurdu için kullanılan zehir su ile karıştırılınca ayran görüntüsündedir şırınga ile akşam saatlerinde yuvasına serpilir ve o koloni tamamen yok olur.
      2. Dana burnu böceğini zehirlemek için kullanılan toz halinde zehir .Bunu bir parça kıyma ile az miktarda zehir yoğurularak bir kartonun üzerinde bir ağaç üstüne asılarak kedi veya köpek yememesi için asılır bu yaptığımız karışıma zehir aşırı kokulu olduğu için az kullanılmalıdır yoksa arılar rağbet etmez.Başka bir yöntem bir hayvan dalağını bıçak ile birkaç defa çizerek bu zehir çizik olan yere yedirilip yine bir ağaç dalına asılır bu yaptığımız karışımda eşek arısı yuvaya taşıdığı an o koloni tamamen söner çok etkili yöntemdir birinci yöntemde yuvayı tespit etmek zordur ama ikinci yöntem arı zaten ayağımıza kadar gelmiş zehirli etten sadece bir kaç parça götürmesi yeter.Saygılarımla 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder