pub-1390924120215391 MALATYALI ARICI: Malatya da 22 şubat 3 ve 4 çıtalı koloni durumu

Malatya da 22 şubat 3 ve 4 çıtalı koloni durumu





          Değerli arıcı arkadaşlarım 10 gün aradan sonra arıları kontrol edeceğiz.1 haftalık rüzgarlı ve dondurucu soğuklar bitti - 10 derece bile oldu.
        Arılar verdiğimiz polenli ve sade keki bir çoğu bitirmişler önceki bakımda günlük olan çıta kapalı yavru durumunda çevresine ve diğer çıtalara günlük atılmış yeniden bir defa daha kek verip sonrasında şurup vereceğiz.Geçen kontrolde ana arı verdiğimiz kovanlarda ana arıyı kabullenip kapalı yavru konumuna geçmişler.
       Arıcı arkadaşlarım her arılık ta her güçte koloni bulunur bu dönemde azda olsa yavru bulunan kovan artık ölüm tehlikesini atlatmıştır. 20 dakika boyunca 1 kovanın arı trafiğini kontrol ettim 3 arı polen getirdi değişik renkte çevremizde dişbudak ağaçları yoğun ve çiçek açmak üzereler çiçek açınca bu ağaçlar arılar polen hasretini giderecek.Bu yıl yine yağış yok önümüzdeki günlerde yağmur yağar ise çok daha güzel olacak.Yer bitkilerinin yeşerme zamanı kayısı çiçeği sonrası bu yer bitkilerinden gelecek nektar ve polen bize lazım ağaç çiçeği ömrü kısadır fakat yer bitkileri yağışlı ortamda sürgün vererek çiçeklenme ömrü çok fazla olur. Değerli arkadaşlarım iyi bir sezon geçirmemiz dileklerimle hoşça kalın kazancınız bereketli olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder